Little Savages OEKO-tex certificeret merinould kommer fra Südwolle i Tyskland, til vores strikke producent i Danmark.

Merinofårene kommer oprindeligt fra Spanien, hvor de helt tilbage fra middelalderen er blevet opdrættet for deres fine uld. I dag findes merinofårene især i Australien og New Zealand.

Little Savages oeko-tex certificeret 100 % Merinould er en let og fleksibel flat jersey, som har nogle fantastiske gode og naturlige egenskaber.

Vidste du, at det er videnskabeligt bevist, at din baby får den bedste søvn i merinould? Det kan du på linket herunder læse mere om:

 klik her !

Little Savages merinould kan maskinvaskes på 30° på uldprogram med uldvaskemiddel. De fleste vaskemaskiner har et uldprogram. Vask enten uden et vaskemiddel eller brug et vaskemiddel som er beregnet til uld. Hæng til tørre og undgå videst muligt tørrertumbler. Dog kan vores produkter også kortvarigt tørretumbles på lav varme .  Lad være med at gnubbe pletter væk da uld let filtre

Finvaskemiddel til uld kan indeholde uønskede kemikalier, for eksempel parfume og allergifremkaldende konserveringsmidler. Vælg derfor gerne svanemærket uparfumeret vaskemiddel, både af hensyn til miljøet men også af hensyn til din barns hud.

I forhold til almindelig uld er merinould meget blødere og tyndere. Den gennemsnitlige fibertykkelse ligger på 17-24 micron, dvs. 0,0001mm. Tyndere end et hårstrå.

Merinould oplever en stigende popularitet fordi merinould er temperaturregulerende, varmer i våd tilstand og optager ikke svedlugt, hvilket gør det særdeles anvendeligt til tøj tæt på kroppen.

Rene uld vare kan have en tendens til at fnuldre uldfibre. Det betyder ikke, at det er en ringere kvalitet, tværtimod er det udtryk for at det er den rene vare, der ikke er tilsat andre materialer for at holde sig “pæne”.  Hvis merino ulden fnuldre og du syntes det er irriterende, kan du blot bruge en elektrisk fnugrulle til at fjerne dem med.