CARE GUIDE: Vask og pleje af merinould

Care guide merino wool

Merinould og egenskaber Merinould er et naturligt materiale og type uld, der kommer fra merinofåret. Denne type uld er kendt for sin blødhed, holdbarhed og isoleringsevne. Men for at sikre, at dit merinouldstøj holder sig i god stand, er det vigtigt at vide, hvordan man vasker og plejer det korrekt. Her er en guide til at hjælpe dig med at tage sig af dit merinouldstøj og forlænge dets levetid.

Hvorfor er det vigtigt at vaske merinould korrekt?

Merinould er et naturligt materiale og kan beskadiges, hvis det ikke vaskes og plejes korrekt. Det er også modtageligt for krympning, og hvis det udsættes for høje temperaturer, kan det miste sin blødhed og form. Derfor er det vigtigt at følge plejeanvisningerne på merinouldstøjet for at sikre, at det holder sig i god stand. Vaskeanvisninger for merinould Langt de fleste merinouldprodukter kan sagtens tåle at komme i vaskemaskinen, mens andre kræver håndvask. Selvom mange siger, at man max. må vaske på 30 grader i vaskemaskinen, så kan langt det meste uldtøj faktisk tåle op til 40 grader. Før du vasker dit merinouldstøj, skal du læse vaskeanvisningerne på etiketten, da det kan variere en smule fra tøj til tøj. Uanset hvad, skal man huske på, at det er et naturligt materiale med naturlige fiber, som skal have en skånsom håndtering for at holde for fibrene. Desuden er merinould selvrensende og i mange tilfælde kan du nøjes med at lufte tøjet fremfor en vask. Uld er mere modstandsdygtigt mod skidt end andre stoftyper, såsom bomuld eller syntetiske fibre (polyester, nylon). Med den rette pleje, kan dit uldtøj holde i flere generationer. Husk dog, at tøjet ikke må lægges i blød - sørg derfor altid for at tørre uldtøjet af med en fugtig klud, hvis dit barn for eksempel spilder på tøjet.

 

Håndvask af merinould

Hvis dit merinouldstøj skal vaskes i hånden, skal du følge disse trin:

1. Fyld en beholder med koldt vand og tilsæt en mild uldvaskemiddel.

2. Placer dit merinouldstøj i vandet og tryk det forsigtigt ned for at sikre, at det er fuldstændigt dækket af vandet.

3. Lad dit tøj ligge i vandet i cirka 5-10 minutter. Rør ikke i vandet og undgå at gnide i stoffet, da dette kan beskadige fibrene.

4. Fjern dit tøj fra vandet og skyl det grundigt i koldt vand. Gentag, indtil alle sæberester er fjernet.

5. Rul forsigtigt dit tøj i et håndklæde for at fjerne overskydende vand, og lad det tørre fladt på et tørrestativ.

Maskinvask af merinould

Det meste merinould tøj kan sagtens tåle at blive vasket i vaskemaskinen. Hvis dit merinouldstøj kan vaskes i maskinen, skal du følge disse trin:

1.Vask ALTID dit merinouldstøj på et uld- eller skåneprogram på laveste temperatur, som kan variere mellem 30-40 grader.

2. Brug en mild uldvaskemiddel og IKKE blegemiddel eller skyllemiddel.

4. Fjern dit tøj fra maskinen og rul det i et håndklæde for at fjerne overskydende vand.

5. Lad dit tøj tørre fladt på et tørrestativ.

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de bliver offentliggjort.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Gå til toppen

Til alle 4 årstider

Merinould er fantastisk til at regulere kroppens temperatur. Når det er koldt, vil ulden holde dit barn varm, og når det er varmt, virker uld kølende.

Naturens eget materiale

Vores produkter er strikket og vævet af det blødeste rene merinould.
For naturen og dit barns skyld.

En tryg søvn i merinould

Merinould er med til at holde dit barns krop i balance og giver dermed dit barn en god og tryg søvn.

Nemt at holde

Vores produkter kan maskinvaskes på 40 grader. Centrifugeres let og tørretumbles ved lav temperatur.