Bliv klogere på bæredygtighed

Hvad er slow fashion?

babytøj merinould

Slow fashion er en filosofi og tilgang til mode, der står i kontrast til den hurtige og forbrugsorienterede natur i den moderne modeindustri. Det er en bevægelse, der fremmer bæredygtighed, kvalitet, og et mere bevidst forhold til tøj. Slow fashion opfordrer til at tage sig tid til at vælge og værdsætte tøj, der er produceret med omtanke for miljøet og arbejdskraften bag det. 

Slow fashion fokuserer på at reducere den negative indvirkning på miljøet, der er forbundet med modeindustrien. Det indebærer at vælge materialer og produktionsmetoder, der er mere miljøvenlige og skånsomme, og at reducere ressourcespild og forurening. Det handler desuden om at værdsætte kvalitet frem for kvantitet og investere i tøj af høj kvalitet, der er designet til at vare længere. Ved at fokusere på holdbarhed reduceres behovet for hyppig udskiftning af tøj, hvilket mindsker den samlede mængde affald og ressourceforbrug. Hvis man kigger på det æstetiske, så handler det om tidløse og klassiske designs frem for kortsigtede modetrends. Tøj, der er skabt med tidløse elementer og enkle silhuetter, har potentialet til at være i brug i længere tid, hvilket mindsker behovet for hyppig opdatering af garderoben.

Et andet perspektiv i bæredygtigheds agendaen er den sociale bæredygtighed, som omhandler mennesker, arbejdstagerrettigheder og etisk produktion: Slow fashion prioriterer etiske arbejdsforhold og rettigheder for dem, der er involveret i produktionen af tøj. Det betyder at støtte producenter, der giver rimelige lønninger, sikre arbejdsforhold og respekterer menneskerettighederne.

Sidst men ikke mindst, så opfordrer slow fashion til en mere bevidst og ansvarlig tilgang til at købe tøj. Det handler om at tænke over ens købsbeslutninger, købe mindre, men bedre, og vælge produkter, der er i overensstemmelse med ens personlige værdier og holdninger.

 

Hvordan arbejder Little Savage med slow fashion?

Hos Little Savage forsøger vi at stræbe mod så bæredygtig en tilgang til mode, som vi kan. Som en del af vores engagement i slow fashion og bæredygtighed har vi valgt merinould som en nøglekomponent i vores babytøj og børnetøjskollektion. Merinould er en naturlig fiber, der kommer fra merinofår. Produktionen af merinould involverer ikke kunstige kemikalier eller belastende produktionsmetoder. Desuden er vores merinould mulesing fri. Merinould er kendt for sin naturlige evne til at regulere kropstemperaturen. Dette betyder, at babyen forbliver varm og hyggelig om vinteren og kølig og behagelig om sommeren. Den åndbare og fugtabsorberende kvalitet af merinould sikrer, at babyen ikke overopheder eller bliver for kold. Det er perfekt til at skabe det ideelle komfortniveau for din baby hele året rundt. Ved at vælge merinould til din baby bidrager du til at reducere miljøpåvirkningen og fremme en mere bæredygtig verden.

Vi ønsker, at dit babytøj skal kunne bruges i flere generationer. Vores tidløse design og unisex-stil gør det nemt at mixe og matche tøj til din baby, uanset køn og tidspunkt på året. Ved at fokusere på klassiske farver og enkle silhuetter sikrer vi, at vores babytøj aldrig går af mode. Vores bodystockings er designet med to rækker lukninger, så de kan tilpasses babyens størrelse og bruges i længere tid. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, og vores babytøj er lavet til at vare. Vi ønsker at give dig tøj, der kan gå i arv og skabe minder i flere generationer.

I modsætning til traditionelle kollektioner har vi valgt at arbejde med NOOS-varer, som aldrig går ud af produktion. Dette betyder, at du altid vil kunne finde dine favoritprodukter hos os uden at skulle bekymre dig om, at de bliver udsolgt. Vi tror på, at langtidsholdbart babytøj ikke bør være begrænset til sæsoner eller tendenser, men skal være tilgængeligt, når du har brug for det. 

For at få større kontrol over det vi producerer og bidrage til en højere grad af genbrug, har vi etableret Delebørsen. Dette kan du læse meget mere om lige her: Little Savage - Delebørs

 

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de bliver offentliggjort.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Gå til toppen

Til alle 4 årstider

Merinould er fantastisk til at regulere kroppens temperatur. Når det er koldt, vil ulden holde dit barn varm, og når det er varmt, virker uld kølende.

Naturens eget materiale

Vores produkter er strikket og vævet af det blødeste rene merinould.
For naturen og dit barns skyld.

En tryg søvn i merinould

Merinould er med til at holde dit barns krop i balance og giver dermed dit barn en god og tryg søvn.

Nemt at holde

Vores produkter kan maskinvaskes på 40 grader. Centrifugeres let og tørretumbles ved lav temperatur.