Børnetøj i merino uld

Merino uld og forskning af de gode egenskaber

Baby i merino ulddragt
Myten om at uld kradser …

Hos Little Savage er vi overbevist om, at slow fashion kan være med til at ændre modeindustriens aftryk på planeten. Vi producerer biologiske nedbrydelige kvalitetsprodukter til alle sæsoner. Det betyder, at tøjet kan bruges året rundt uanset vejr. Hos os ligger komfort og funktionalitet i højsædet. Vi har valgt at lave slidstærkt tøj i 100% merinould med den overbevisning, at børn ikke har brug for mere tøj, men bedre tøj. Hvis myten om, at uld kradser ulmer i baghovedet, så læs med her. Du kan faktisk godt få uld, som er ualmindelig blødt og bruge uld om sommeren …

Hvad er merinould og hvilke egenskaber? Merinould er et naturligt uld produkt, der kommer fra merinofåret og adskiller sig fra almindelig uld, da fiberen er blødere og tyndere. På trods af fiberens tynde lag er det videnskabeligbevist, at merinould er UV beskyttende og resistens for bakterier – det giver en perfekt kombination af kvalitet og funktionalitet. Denne tynde fiber indeholder desuden keratin og er flammehæmmende. En anden egenskaber, som merinoulden besidder er, at stoffet er temperaturregulerende og kan generere varme - selv når det er vådt. Det betyder, at den har en evne til at absorbere vand og regulere sved. Desuden holder tøj i merinould utroligt godt på formen.

Lindrer symptomer på børneeksem

Udover de fordele, som den tynde fiber besidder, så viser en banebrydende forskning, at merinould virker lindrende hos børn og voksne med børneeksem. Nye videnskabelige undersøgelse fra 2018 udført i Australien og publiceret af det anerkendte Biomedical Journal of Scientific and Technical Research viser, at merinould kan forbedre symptomer som følge af atopisk eksem. Denne form for eksem sætter huden i en tilstand med kløe og tør hud. Dette kan medføre betændelse samt rødt udslæt, som kan blive væskende. Atopisk eksem, som i daglig tale kaldes børneeksem, er en inflammatorisk hudsygdom som rammer 15-20% af børn/unge og cirka 5% af voksne. 29 patienter med børneeksem i alderen 6-25 år deltog i eksperimentet, som havde en varighed på 15 uger. De blev udsat for merinould direkte på huden og i løbet af eksperimentets varighed, blev symptomer noteret og målt. Efter 15 uger viste det sig, at merinouldens effekt på huden var positiv og i alle tilfælde havde lindret symptomerne. Huden var faldet til ro. Denne banebrydende viden understøttes af en tilsvarende undersøgelse udført på børn i alderen 0-3 år, som i en periode blev udsat for merinould tæt på huden i 12 uger. Resultaterne var positive. Eksemsymptomerne blev lindret og i nogle tilfælde helt forsvundet. Det gav desuden børnene en bedre søvn.

En god nattesøvn

Hvis du drømmer om at øge søvnkvaliteten, bør du overveje det materiale du ligger i. Forskning viser nemlig, at uld kan gøre en mærkbar forskel. Undersøgelser udført af International Wool Textile Organisation viser, at merinould virker beroligende og er derfor perfekt, når dit barn skal have en behagelig søvn. Om det blot er en lille lur i barnevognen eller en god nattesøvn, så er det belejligt for både barn og forælder. Forskning viser en sammenhæng mellem kvaliteten af søvn og materialet på nat- og sengetøj. Denne forskning bygger på tidligere undersøgelser, hvor man kunne se, hvordan deltagernes periode med REM søvn (dyb søvn) steg, når de sov med et uldtæppe. De rapporterede, at det kunne mærkes dagen efter, at søvnkvaliteten var forbedret. Uldens alsidighed giver bedre komfort til trykpunkter, bedre isolering end andre fibre og så samarbejder ulden med din krop for at regulere temperaturen efter klima. I kolde klimaer vil absorbere fugten fra din krop og generere varme. I varme miljøer vil ulden igen absorbere fugt fra din krop og derefter køle dig ned, efterhånden som fugten i ulden fordamper. Tøj i merinould er en fantastisk investering, da materialet har stor alsidighed og holdbarhed.            

Kilde:

https://biomedres.us/pdfs/BJSTR.MS.ID.001450.pdf

https://iwto.org/wp-content/uploads/2020/04/IWTO_Wool-Sleep.pdf?_ga=2.104957574.448100603.1661097625-1621094272.1617517422

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de bliver offentliggjort.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Gå til toppen

Til alle 4 årstider

Merinould er fantastisk til at regulere kroppens temperatur. Når det er koldt, vil ulden holde dit barn varm, og når det er varmt, virker uld kølende.

Naturens eget materiale

Vores produkter er strikket og vævet af det blødeste rene merinould.
For naturen og dit barns skyld.

En tryg søvn i merinould

Merinould er med til at holde dit barns krop i balance og giver dermed dit barn en god og tryg søvn.

Nemt at holde

Vores produkter kan maskinvaskes på 40 grader. Centrifugeres let og tørretumbles ved lav temperatur.